بزرگترین وبلاگ تخصصی ماهیان آکواریومی


بزرگترین وبلاگ تخصصی ماهیان آکواریومی


دانستنی ها و نکات مهم ماهی ها و آکواریوم



نكات مهم در مراقبت از ماهی






برای داشتن یک آکواریوم سالم و جلوگیری از مرگ و میر ماهیان رعایت نکات زیر الزامی است :

1 – آکواریوم را در مکان ثابتی در منزل قرار دهید که نزدیک بخاری نباشد و تابش مستقیم نور خورشید بر روی آن قرار نگیرد و نزدیک دریچه ها و درب ورودی و خروجی منزل نباشد .
2 – به هیچ عنوان آب آکواریوم به طور کامل تعویض نکنید و یا ماسه ها و وسایل موجود در آکواریوم را به طور کامل شست و شو ندهید زیرا باکتریهایی را که وظیفه آنها محافظت از اکو سیستم آکواریوم است با این کار از بین می روند و آکواریوم باید برای مرحله بعد مجددا آماده شود که در این صورت باید چند روز آب آکواریوم دوباره بدون ماهی باشد در غیر این صورت ماهیها خواهند مرد .

3 – برای تعویض آب آکواریوم هر ده روز یکبار 3/1 آب آکواریوم را از انتهای آکواریوم با عمل کف کشی در ماسه ها ٬ تخلیه کنید و به جای آن آبی هم دما با آب اولیه آکواریوم اضافه کنید .
4 – چنانچه برای اولین بار است که آکواریوم احداث می کنید بعد از آب کردن آکواریوم بر اساس حجم آب موجود در آن به ازای هر 40 لیتر آب ٬ یک قاشق چای خوری غذای ماهی به آب اضافه کنید و پمپ هوا و مهتابی و بخاری آکواریوم را روشن کنید و بگذارید عمل هوا دهی به مدت یک هفته انجام شود تا باکتریهای مورد نیاز برای نگهداری از محیط آکواریوم ٬ در آکواریوم شما رشد کنند . در غیر اینصورت بعد از اضافه کردن ماهی به آکواریوم حتما با مرگ و میر ماهیها روبرو خواهید شد .
5 – در منزل فقط روزی دوبار به ماهیها غذا بدهید ( صبح ها غذای سنگین تر و عصر ها غذای سبک تر ) .
6 – در طول هفته حتما یکبار وعده غذای ماهی را حذف کنید ( وعده عصر ) و به جای آن مقداری اسفناج پخته به ماهیها بدهید .

7 – چنانچه ماهی های گوشت خوار مانند اسکار – تایگر – بارش – آنجل و ... در آکواریوم خود دارید حتما در طول هفته یک وعده از غذای روزانه را به ماهی زنده رودخانه اختصاص دهید ( ماهی رودخانه را به مدت یک هفته در آکواریوم دیگری قرنطینه کنید و به آن هر دو روز یک بار مقدار کمی غذا بدهید و در آب آنها داروی زد انگل اضافه کنید ) .
8 – اگر در آکواریوم خود از ماهی های گیاه خوار مانند گوپی – مولی – گورامی و ... نگهداری می کنید از دادن غذاهای گوشتی به آنها به طور مکرر جدا خودداری کنید ٬ زیرا در اینصورت ماهی ها سریعا چاق می شوند و نتیجه آن مرگ است ٬ برای ماهی های گیاه خوار باید در رژیم غذای آنها از 80 درصد غذای گیاهی و 20 درصد غذای گوشتی استفاده کرده .
غذای گیاهی مانند اسفناج – کاهو – نخود سبز – لوبیا – سویا – باقلا همه به صورت پخته شده و چرخ شده .
غذاهای گوشتی مانند دل گاو – جگر گاو – طحال گوسفند – غذای بیومار – ماهی – میگو .
9 – توجه داشته باشید که ماهیان با غذا نخوردن نمیمیرند و عاملی که مرگ آنها را بسیار سریع می کند ٬ زیاد خوردن و افراط در غذا دادن است .
10 – در همه فصول سال ( بهار ٬ تابستان ٬ پاییز ٬ زمستان ) به هیچ عنوان مجاری آکواریوم را از آب خارج نکنید و همیشه دمای آن را محدوده 27 تا 29 قرار دهید زیرا بر اثر تغییر دما شکی بر ماهی ها وارد می شود که عامل بروز انواع بیماریها به ما هی خواهد بود که نتیجه آن مرگ ماهیان است .
11 – به هیچ عنوان یکباره غذای زیادی به داخل آکواریوم وارد نکنید زیرا غذای اضافی باعث تخمیر شدن در آب آکواریوم می شود که نتیجه آن ایجاد باکتریهای مضر در آکواریوم است که به دنبال آن مرگ ماهیان را مشاهده می کنید .
12 – چنانچه قصد سفر به مدت طولانی را دارید ( چند هفته ) اصلا نگران ماهی ها نباشید زیرا ماهی ها می توانند به مدت چند هفته بدون غذا زنده بمانند ولی بهترین کار این است که چند برگ اسفناج یا کاهوی خام را در آکواریوم بیاندازید تا به مرور زمان در آب نرم شوند ماهی ها در این مدت بدون غذا نمانند و فقط پمپ هوا روشن باشد .
13 – سیستم هوا دهی آکواریوم همیشه در حال کار کردن باشد . فقط هنگام غذا دادن حتما به مدت نیم ساعت خاموش شود .
14 – به هیچ عنوان از سیستم های هوا دهی قوی مانند پمپ های قوی – سیفون های برقی قوی که ایجاد تلاطم در آب می کنند استفاده نکنید زیرا تلاطم زیاد آب انرژی ماهی را می گیرد که نتیجه آن مرگ ماهیان است .
15 – در آکواریوم خود فقط از یک خانواده ماهی نگهداری کنید یا خانواده گوشت خواران یا خانواده گیاه خواران زیرا در غیر اینصورت بین ماهیان زدو خورد صورت می گیرد و تعدادی از آنها حتما خواهند مرد .
16 – برای داشتن ماهی های سالم از غذاهای متنوع استفاده کنید .
منبع:http://cichlide.pib.i
دانستنی های مهم در باره اکواریوم و ماهی

 

 

 

ماهی

 

 

می خواهیم در این قسمت موضوعی رو توضیح بدم: که کمتر به ان اشاره شده زمانی که شما ماهی را خریداری میکنید نکات زیر را باید انجام دهید که از تلفات ماهی جلوگیری کنید

 

* در صورت وجودروشنایی در اکواریوم ان را خاموش کنید{جلوگیری از شک به ماهی }

 

* هم دما کردن : پلاستیک حاوی ماهی رامستقیما برای 5 دقیقه در داخل اب بگذارید


* اب به اب کردن: در پلاستیک را باز کرده و مقداری از اب اکواریوم { به همان مقدار داخل پلاستیک} را داخل پلاستیک بریزید (به مدت 5 دقیقه)


* در پلاستیک را در اب فرو کرده تا خود ماهی ها وارد اب آکواریوم شوند

 

 

نکاتی که باید بر روی اکواریوم خود انجام دهید این است که
1.هیچ گاه پمپ ویا بخاری خود را برای مدت خاص (مثل شبها)خاموش نکنید چون با ایکارتون باعث بالا رفتن یا پایین اومدن دما میشوید و باعث کمبود اکسیژن در اب و بالا رفتن تلفات تون میشه

 


2.هیچگاه پمپ را برای مدت طولانی خاموش نکنید (مخصوصا در زمستان) چون باعث بالا رفتن درجه حرارت و نیز کمبود اکسیژن در آب شده و در نتیجه ماهیها دچار خفگی میشوند

 


3.تغیرات دما بر روی ماهی ها تاثیر گذار است. کم شدن دما تحرک ماهی را کم کرده واز اشتها می افتند و بر روی بدن انها سفیدک وقارچ ایجاد میشود.چشم ماهی ها سفید میشودو...حالا اگر ما بالا برود تنفس ماهیها شدید شده و حالت خفگی به انها دست میدهد و بیشتر در سطح ب شنا میکنند.

 


4.سیفون کردن آب (کشیدن آب) که هر 7 یا 10 روز یک بار به مقدار یک چهارم از ارتفاع آب آکواریوم (اگر از سطح شن یا لوله کف باشد بهتر است)

 

5.هر 15 روز یک بار آب اکواریوم را ضد عفونی کنید

 

6.تعویض کامل اب اکوایوم هر یک ماه یک بار و ضد عفونی کردن اکواریوم با جوهر نمک و تمیز کردن ان با مایع ظرفشویی برای جلوگیری از شکستگی احتمالی از یونولیت استفاده کنید

 

7.در هنگام تعویض کامل اب اکواریوم فراموش نکنید که باید ازداروهای ضد کلر و ضد عفونی کننده استفاده کرد

 

 

ماهی

 

 

دمای مورد نیاز برای ماهی ها:
دمای مورد نیاز جهت ماهی ها بین 29 تا 31 درجه است چون فعل وانفعالات ماهیها در این درجه بهتر و سالمتر است تغیر دمای بین 3 تا 4 درجه به ماهیها شک وارد میکند و زمینه بیماری را فراهم میکند و اختلاف بیشتر از 4 درجه احتمال مرگ ماهی ها را فراهم میکند و احتمال دارد روی کیسه تعادل ماهی تاثیر مخرب بگذارد و شیوع هر بیماری رو فراهم کند و اختلاف بیشتر از 6 درجه زمینه مرگ ماهی را فراهم میکند.

 

 

غذا دهی به ماهی ها:
معمولا در روز 2 وعده به ماهیها باید غذا داد. که بهتر است در زمان غذا دادن پمپ هوا را به مدت کوتاهی خاموش کنید تا از حل شدن غذا در اب وکدر شدن اب جلوگیری کنید و مانع تولید بیماری شویذ.

 

 

ماهی

 

 

از پودر کردن غدا برای ماههیها جلوگیری کنید چون غذای پودر شده در اب حل میشود ورنگ اب را تغییر میدهد وتوسط کف اکواریوم جذب نمی شود و باعث تحلیل اکسیژن میشود و عامل شیوع بیماری میشود

 

 

شن اکواریوم:
بهتر است مقداری شن در کف اکواریوم به ارتفای 5 تا 7 سانتیمتر از که اکواریوم قرار دهید زیرا بهترین بهترین اسیون در این حالت اتفاق می افتد فضولات و مواد اضافی بر روی سطح شن ها در بین لایه های از شن پودر شده و در زیر کف و در حجم کمتری ته نشین می شود و در اثر تجزیه و تحلیل به باکتری مثبت تبدیل شده و تولید اکسیزن میکند و باکتری منفی را از بین میبرد

 

 

 

یک نکته مهم را فراموش نکنید اگر نوع ماهیهایتان اجازه میدهد تا میتوانید داخل آکواریوم خود گیاه قرار دهید. این کار چند حسن دارد:


1-محل اختفا برای ماهیها ایجاد میشود. این کار باعث کاهش استرس ماهیها میشود.


2-تولید اکسیژن میکند که در صورت اختلال در کار پمپ هوا از احتمال مرگ و میر ماهیانتان میکاهد.


3-دی اکسید کربن آب را جذب میکند و به ایجاد چرخه اکسیژن کمک میکند


4- در صورت قابل خوردن بودن مقداری غذا برای ماهینتان ایجاد میکند و به ایجاد چرخه کربن کمک میکند.


5-نیترات آب را جذب میکند و به ایجاد چرخه ازت کمک میکند. با این کار مقدار سیفون آب شما کاهش می یابد و حتی میتواند تا میزان 0 هم برسد.

منبع:forum.patoghu.com


 


نظرات شما عزیزان:

habib
ساعت20:12---20 خرداد 1391
مرسی از مطالبتون خیلی مفید بودن پاسخ:خواهش می کنم بازم بیایید........

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نويسنده: Pardis | تاريخ: پنج شنبه 4 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |